Фільм «Дюна: Частина друга» вже зібрав близько $700 млн у світовому прокаті

Касові збори фільму «Дюна: Частина друга» продовжують зростати, в усьому світі вони наближаються до $700 млн, пише Variety. Це один із найбільших показників після пандемії COVID.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Науково-фантастична стрічка режисера Дені Вільньова зібрала $276 млн у Північній Америці та $419 млн за кордоном, внаслідок чого її глобальний збір сягнув $695,8 млн після восьми тижнів після релізу. 
  • Це доволі високий показник у часи після пандемії COVID. Лише п’ять фільмів у 2023 році, вісім – у 2022-му та п’ять – у 2021 році зуміли подолати позначку у $700 млн.
  • На цей момент «Дюна 2» є найкасовішим фільмом 2024 року у світовому прокаті. Крім США та Канади, найбільшими ринками є Велика Британія ($48,8 млн), Китай ($48,5 млн), Франція ($42,6 млн), Німеччина ($39,7 млн) та Австралія ($22,5 млн).
  • «Дюна: Частина друга» набагато перевершила першу частину 2021 року, яка заробила $433 млн і одночасно вийшла на HBO Max. 
  • Warner Bros. та Legendary Entertainment спільно продюсували та профінансували фільм «Дюна: Частина друга», виробництво якого коштувало $190 млн і ще приблизно $100 млн – на просування серед світової аудиторії.

Контекст

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозували вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Фільм зібрав в українських кінотеатрах за перші вихідні 32,6 млн грн. Це стало абсолютним рекордом для фільмів кінокомпанії Warner Bros. Pictures Україна з початку повномасштабного вторгнення.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга частина «Дюни» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *