Apple скоротила щонайменше 600 співробітників після відмови від проєкту з виробництва авто

Компанія Apple Inc. звільнила понад 600 співробітників у Каліфорнії у звʼязку з рішенням про припинення проєктів з виробництва автомобілів і дисплеїв, пише Bloomberg із посиланням на документи, що надійшли до департаменту розвитку зайнятості штату.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Компанія подала державі вісім окремих звітів відповідно до програми сповіщення про адаптацію та перепідготовку працівників (WARN). Компанії повинні подати звіт до агентства штату за кожною адресою в Каліфорнії, де зазначені співробітники, які постраждали від звільнення. 
  • Щонайменше 87 осіб працювали за адресою, що відповідає секретному обʼєкту Apple, який займається розробкою екранів наступного покоління, а решта перебували у будівлях, повʼязаних із проєктом автомобіля.
  • Наприкінці лютого Apple почала згортати обидві ініціативи, що розглядалися як великі спроби просунути технології компанії або вийти у нові галузі. Проєкт автомобіля був закритий через проблеми з проєктуванням, постачальниками та витратами.
  • Згідно з повідомленнями, 371 співробітника було звільнено в головному автомобільному офісі Apple в Санта-Кларі, штат Каліфорнія, а також постраждали ще десятки співробітників у кількох додаткових офісах. У деяких випадках члени автомобільної групи Apple переводилися до інших команд, наприклад, для роботи над штучним інтелектом або персональною робототехнікою.
  • Повідомлення WARN не розкривають повний обсяг скорочень робочих місць, оскільки Apple мала багато інженерів на обох проєктах в інших регіонах, зокрема і в Арізоні.

Контекст

Цього року стало відомо, що Apple призупиняє свої 10-річні зусилля зі створення електромобіля, відмовляючись від одного з найбільш амбітних проєктів в історії компанії.

Рішення остаточно згорнути проєкт стало справжньою несподіванкою, що поклала край багатомільярдному проєкту під назвою Project Titan, який мав вивести Apple у зовсім нову індустрію. Технічний гігант почав працювати над автомобілем приблизно в 2014 році, націлившись на повністю автономний електромобіль із салоном, що нагадує лімузин, та голосовою навігацією.

Але майже з самого початку проєкт відчував труднощі: Apple кілька разів змінювала керівництво та стратегію команди. До виробництва автомобіля Apple залишалося ще кілька років, і компанія розглядала безліч різноманітних проєктів. Крім зовнішнього вигляду автомобіля, серйозною проблемою було використання технології безпілотного водіння. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *