Apple розробляє власну лінійку ШІ-чипів для датацентрів – WSJ

Компанія Apple розробляє власний чип для запуску програмного забезпечення штучного інтелекту в центрах обробки даних, пише 6 травня The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Наразі Apple відстає від своїх конкурентів у галузі штучного інтелекту та ухиляється від питань про свої плани щодо цієї технології.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Проєкт під кодовою назвою Project ACDC (Apple Chips in Data Center) спрямований на використання досвіду Apple у розробці чипів для її серверної інфраструктури.
  • Проєкт ACDC знаходиться у розробці вже кілька років, але невідомо, чи буде він представлений і коли.
  • Компонент серверного чипа Apple, найімовірніше, буде орієнтований на запуск моделей штучного інтелекту, а не на навчання, вважають співрозмовники видання.
  • Компанія тісно співпрацює з Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, щоб розробити та почати виробництво таких чипів. Водночас залишається незрозумілим, чи досягли обидві компанії остаточного результату, зазначило WSJ.

Контекст

З початку минулого року Apple тестує власну велику мовну модель – технологію, що лежить в основі штучного генеративного інтелекту – під кодовою назвою Ajax. Деякі співробітники також випробували базовий чат-бот під назвою Apple GPT. Але технології Apple, як і раніше, поступаються інструментам Google та інших конкурентів.

Цьогоріч стало відомо, що Аpple Inc. веде переговори про вбудовування в iPhone механізму штучного інтелекту Gemini від Google. Apple також нещодавно провела переговори з OpenAI.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *