«Антонов» увійшов до Європейської асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості

Державне підприємство «Антонов», яке цього тижня приєдналося до Європейської асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості (ASD), стало першим українським підприємством – членом організації, пише Bloomberg. Також до ASD входять такі компанії, як Airbus, BAE Systems та Rheinmetall.

Ключові факти

  • «Я тепло вітаю «Антонов» як нового члена ASD, що є важливим кроком на шляху до інтеграції української аерокосмічної промисловості до європейської промислової екосистеми», – заявив генеральний секретар ASD Ян Пай.
  • Членство «Антонова» в ASD є черговим прикладом тіснішої промислової співпраці між європейськими та українськими виробниками.
  • «Індивідуальне членство в ASD – це нові можливості для нас як для українського авіапідприємства. Оскільки ця європейська асоціація – це обʼєднання основних гравців ринку», – зазначив Євген Гаврилов, в.о. генерального директора ДП «Антонов».
  • Європейські оборонні підрядники нещодавно підписали угоди з українськими компаніями щодо надання допомоги в обслуговуванні та виробництві безпосередньо в Україні.
  • Німецька Rheinmetall та «Укроборонпром» створюють спільне підприємство для обслуговування та ремонту техніки, яку Німеччина постачає в Україну, а також для виробництва озброєнь Rheinmetall в Україні.

Контекст

Наприкінці лютого 2022 року ДП «Антонов» повідомило про втрату найбільшого у світі транспортного літака «Мрія». Він постраждав під час боїв за аеропорт Гостомель, який намагалися захопити російські окупанти.

У березні 2023-го видання The New York Times писало, що «Антонов» проводить переговори з європейськими, американськими та азіатськими авіаційними компаніями, а також із потенційними замовниками майбутніх вантажних рейсів для літака «Мрія». Підприємство почало проєктні роботи, але складання нового літака відкладено до закінчення війни.

ASD є голосом європейської аерокосмічної, безпекової та оборонної промисловості, представляючи прямо чи опосередковано (через свої національні асоціації-члени) понад 4000 компаній з 19 європейських країн з більш ніж 880 000 працівників. На компанії – члени ASD припадає 98% обороту галузі та 93% зайнятості у Європі.

На глобальному рівні ASD є членом Міжнародної координаційної ради асоціацій аерокосмічної промисловості (ICCAIA). ICCAIA надає широкі можливості для світових виробників аерокосмічної промисловості. Це, наприклад, розробка міжнародних стандартів і правил, необхідних для безпеки повітряного транспорту. ICCAIA також визнана Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) зі статусом спостерігача.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *