Amazon представила нового чат-бота Q для бізнесу

Компанія Amazon запустила нового чат-бота Q, щоб залучити великих корпоративних клієнтів до свого сервісу хмарних обчислень AWS, пише Reuters. Також компанія представила новий захист від небажаного контенту в генеративних програмах під назвою Guardrails for Bedrock.

Ключові факти

  • Новий чат-бот під назвою Q призначений для підвищення продуктивності, допомагаючи працівникам узагальнювати важливі документи та заявки до служби підтримки, а також спілкуватися через комунікаційні програми, такі як Slack.
  • Програмне забезпечення також може автоматично вносити зміни до вихідного коду підприємства, що прискорює розробку, заявили в компанії.
  • Чат-бот Q запропонує бізнесам певні обмеження, зокрема, зберігати конфіденційні дані від співробітників, які не повинні мати доступу до них. Ціни стартують з $20 за користувача на рік.
  • Також генеральний директор AWS Адам Селіпскі на щорічній конференції Amazon із хмарних обчислень у Лас-Вегасі оголосив про новий захист від небажаного контенту в генеративних програмах штучного інтелекту під назвою Guardrails for Bedrock. За його словами, сервіс дає змогу користувачам фільтрувати шкідливий контент.
  • Оскільки генеративний ШІ навчається на загальнодоступному контенті, образливі слова або інший небажаний контент можуть потрапити до результатів підказок користувачів. За словами Amazon, сьогодні Guardrails for Bedrock перебуває в обмеженій попередній версії. 

Контекст

У вересні Amazon оголосила, що інвестує до $4 млрд у розробника рішень у сфері штучного інтелекту Anthropic та отримає міноритарну частку в компанії. Це є відповіддю Amazon на виклики з боку Microsoft і Alphabet (Google), меншим хмарним конкурентам, які цього року випустили на ринок або розробили моделі ШІ.

У листопаді стало відомо, що Amazon інвестує мільйони в навчання великої мовної моделі (LLM) під кодовою назвою Olympus, щоб конкурувати з OpenAI та Alphabet. Очікувалось, що компанія оголосить про нову ШІ-модель вже в грудні.

Згодом компанія оголосила про скорочення кількох сотень робочих місць у своєму підрозділі голосових помічників Alexa, пославшись на зміну бізнес-пріоритетів та більший акцент на генеративний штучний інтелект. За останній рік Amazon скоротила понад 27 000 робочих місць, що є частиною цілої хвилі звільнень у сфері технологій США після того, як галузь найняла велику кількість людей під час пандемії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *