Акції Nvidia стали найбільш торгованими на Волл-стріт, випередивши Tesla

Акції виробника чипів Nvidia замінили Tesla і стали найбільш торгованими на Волл-стріт, пише Reuters. Це ще більше підвищило популярність компанії після того, як вона стала третьою за вартістю компанією США і продемонструвала ще більше свідчень того, наскільки важливими для інвесторів стали ставки, повʼязані зі штучним інтелектом.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Щоквартальний звіт виробника чипів який вийде в середу, стане однією з найочікуванішіх подій тижня на Волл-стріт. 
  • Акції Nvidia на суму близько $30 млрд переходили з рук в руки в середньому щодня протягом останніх 30 сесій, випередивши виробника електромобілів Ілона Маска, який за той же період заробляв у середньому $22 млрд на день.
  • За даними LSEG, з 2020 року Tesla домінувала на щоденних торгах акціями в США, при цьому оборот (ціна акції, помножена на кількість проданих акцій) кілька разів за останні роки перевищувала $35 млрд.

Акції Nvidia стали найбільш торгованими на Волл-стріт, випередивши Tesla /Фото 1

Інфографіка: Reuters

Акції Nvidia стали найбільш торгованими на Волл-стріт, випередивши Tesla /Фото 2

Інфографіка: Reuters

  • У пʼятницю спільні торги акціями Nvidia і Super Micro Computer, ще однієї компанії, яка отримала вигоду з буму ШІ, припадала частка у понад 40% всього обороту 10 найбільш торгованих акцій США, включаючи Tesla, Meta Platforms, Apple, Amazon and Microsoft

Контекст

Nvidia контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів для штучного інтелекту, а минулого тижня її ринкова капіталізація затьмарила ринкову капіталізацію Amazon і Alphabet, що зробило її третьою за величиною компанією на Волл-стріт після Microsoft та Apple. Вартість акцій Nvidia на фондовому ринку зросла до $1,8 трлн із $540 млрд рік тому.

Тим часом, у 2024 році акції Tesla впали на 20% через млявий попит на електромобілі та зростаючу конкуренцію.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *