«Ситуація починає виходити з-під контролю». Україна закликала Польщу відреагувати на блокування пасажирського транспорту на кордоні

На пункті перетину кордону «Рава-Руська – Гребенне» польські протестувальники зупинили пасажирський автобус, повідомляє Міністерство інфраструктури з посиланням на ЗМІ. Один із пасажирів, попередньо громадянин Ізраїлю, був затриманий невідомими особами.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • «Ситуація вже починає виходити з-під контролю і за межі цивілізованого протесту. В автобусі знаходяться жінки і діти, які не можуть ставати заручниками будь-якого протесту», – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
  • Він обговорив цю ситуацію з Яцеком Сєвєрою, очільником Бюро нацбезпеки Польщі. 
  • Кубраков висловив впевненість, що такі дії підтримує абсолютна меншість у Польщі. «Впевнений, польській уряд однозначно не підтримує подібні акції. Важливою є їхня негайна реакція», – заявив міністр.
  • Станом на 17:30 ускладнений проїзд пасажирського транспорту на пунктах «Долгобичув – Угринів» та «Зосін – Устилуг».
  • Перша віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що українська влада поінформувала Єврокомісію про ситуацію з блокуванням українського кордону, зокрема з блокуванням пасажирського руху й висипанням зерна з товарного поїзда.
  • «Це не протест. Це порушення громадського порядку. Такі методи не відповідають нормам поведінки, прийнятим у європейській країні… сподіваємося на рішучу реакцію», – зазначила Свириденко.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів.

Польські аграрії блокують майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Однією з вимог протестувальників є заборона імпорту української агропродукції.

МЗС України закликало владу Польщі забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики польських протестувальників. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *