Злиття lifecell та «Датагруп» – скільки триватиме об’єднання

Після злиття «Датагруп-Volia» та lifecell процес перебудови та об’єднання корпоративних культур триватиме від трьох до п’яти років, розказав СЕО «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба під час інтерв’ю на конференції Forbes «НадЛюди». 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти  

  • «Це дві компанії з великою історією, велика частина співробітників цих компаній працює там 10–15 років. У них, звісно, будуть різні корпоративні культури», – сказав Шелемба. 
  • За словами Шелемби, основним завданням буде об’єднати сильні сторони культури кожної з компаній. «Я дещо знаю про культуру lifecell, там дуже крута команда», – додав він.
  • «Я вклав у цю угоду 95% своїх заощаджень. Для Ксавʼє Ньєля було важливо, що я особисто вірю в цю історію, і це було одним із важливих факторів для угоди», – сказав Шелемба.  

Контекст  

8 квітня 2024-го інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes. СЕО «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба очолить lifecell після закриття угоди. 

Дорога до закриття угоди відкрилася після зняття арешту з корпоративних прав lifecell та оператора веж UkrTower. На засіданні 16 квітня апеляційний суд скасував арешт 19,8% корпоративних прав lifecell, 100% корпоративних прав UkrTower тоді залишилися арештованими. На засіданні 18 квітня суд зняв арешт зі 100% корпоративних прав оператора веж UkrTower.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *