Заволодіння 95 млн грн під час закупівель УЗ. НАБУ повідомило про підозру сімом учасникам групи, серед них – ексрадник ОП Шило

НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам у справі про заволодіння 94,8 млн грн, повідомляє Національне антикорупційне бюро України. Слідчі вважають, що ексочільник департаменту СБУ та ексрадник ОП Артем Шило разом зі спільниками у 2021 році нібито створив організовану групу, яка заволоділа коштами під час закупівлі силових трансформаторів для «Укрзалізниці».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Детективи НАБУ стверджують, що повідомили про підозру учасникам організованої групи, діяльність якої нібито призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.
  • Наразі про підозру повідомили сімом особам. Зокрема, лідеру організованої групи. Йому інкримінують – ч. 3 ст. 27 (організація вчинення кримінального правопорушення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
  • Раніше антикорупційні органи повідомляли, що групу очолював колишній радник Офісу Президента. Співрозмовник Forbes Ukraine в НАБУ підтвердив, що одним з затриманих є Артем Шило.
  • Також підозру оголосили колишньому заступнику філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця». За даними Центру протидії корупції (ЦПК), йдеться про Олексія Онисимюка.
  • Підозру оголосили і заступнику директора з економічної та інформаційної безпеки Апарату директора з економічної й інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця». ЦПК зазначає, що йдеться про Олександра Шевченка.
  • Окрім цього, підозрюють особу, яка діяла від імені власника компанії-постачальника, підлеглого лідера організованої групи, та ще двом учасникам.
  • Наразі правоохоронці затримали чотирьох осіб. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Контекст

Екскерівник департаменту СБУ «І» Артем Шило донедавна вів найгучніші справи проти українського бізнесу, а тепер може потрапити за грати. НАБУ майже два роки розслідувало можливу корупційну схему на 95 млн грн в «Укрзалізниці», в організації якої підозрюють Шила. У чому суть справи та кого ще з топів СБУ та УЗ затримали правоохоронці – у матеріалі Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *