Застава у 100 млн грн. Суд арештував забудовника, який намагався підкупити віцепремʼєра Кубракова

Вищий антикорупційний суд заарештував із альтернативою внесення застави у сумі 100 млн грн інвестора, якого підозрюють у спробі підкупу керівництва міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, повідомляє НАБУ.

Ключові факти

  • Зокрема, слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував до фактичного власника приватного товариства-забудовника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
  • Строк дії тримання під вартою – 2 місяці.
  • За даними НАБУ, неправомірну вигоду у вигляді нерухомості він пропонував за нерозірвання договорів щодо оренди землі, сприяння отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень.
  • На момент викриття злочину детективи та прокурори задокументували оформлення на довірену особу топпосадовця 15 квартир у Києві.
  • Окрім власника товариства про підозру повідомили керівниці держпідприємства.

Застава у 100 млн грн. Суд арештував забудовника, який намагався підкупити віцепремʼєра Кубракова /Фото 1

Фото: НАБУ

Застава у 100 млн грн. Суд арештував забудовника, який намагався підкупити віцепремʼєра Кубракова /Фото 2

Фото: НАБУ

Контекст

Цього тижня стало відомо, що депутат від фракції «Слуги народу», член комітету Ради з питань антикорупційної політики Андрій Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті $50 000.

Інший нардеп, від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк і за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів теж підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. НАБУ і САП спільно з віцепремʼєр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, а також головою Держагентства відновлення Найємом викрили депутата на пропозиції неправомірної вигоди.

Того ж дня НАБУ спільно з Кубраковим викрили також і власника приватного товариства на пропозиції неправомірної вигоди. Зокрема, у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *