Засновник Headway став підприємцем року від GP Bullhound

Засновник і CEO українського стартапу Headway Антон Павловський отримав дві нагороди від європейського фонду GP Bullhound: «Підприємець року» та «Виклик компанії». Про це Forbes повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Церемонія європейської премії Allstars Awards відбулася у Лондоні. Її заснувала європейська консалтингова та інвестиційна компанія GP Bullhound.
  • Окрім Павловського, у шорт-лист Allstars Awards потрапили очільники ще п’ятьох стартапів. Серед них – CEO та співзасновник платформи з коучингу CoachHub Матті Нібельшют. У червні 2022-го CoachHub закрила раунд фінансування серії C на суму $200 млн, свідчать дані Crunchbase. 
  • Компанія Павловського має потенціал досягти капіталізації в $1 млрд до 2025 року, свідчить дослідження від GP Bullhound.
  • «Антону вдалося на початку повномасштабного вторгнення евакуювати понад 300 людей – команду та їхніх рідних. Флагманський застосунок компанії збільшив кількість завантажень до 29 млн і вже третій рік залишається №1 у світі у ніші книжкових самарі», – каже керуючий партнер GP Bullhound Маніш Мадхвані. 

Засновник українського стартапу Headway став підприємцем року у європейській техносфері від GP Bullhound. Що про нього відомо? /Фото 1

Компанія Павловського має потенціал досягти капіталізації в $1 млрд до 2025 року, свідчить дослідження від GP Bullhound.

Контекст

Павловський запустив додаток зі стислим переказом книжок Headway у 2019-му у рамках української IT-компанії Genesis. Інвестиції в запуск – менш як $5 млн, розповів Forbes керуючий партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок. У 2021 році компанія обʼєдналася зі стартапом Impulse, який також запускався під крилом Genesis. Він розробляє застосунок із завданнями для тренування памʼяті, уваги, концентрації. Із 2023-го обʼєднана компанія відокремилася від Genesis.

У Headway на Сполучені Штати припадає 50% завантажень. До топкраїн також входить Велика Британія – близько 10%, Австралія та Канада. В Іmpulsе на США припадає понад 30% завантажень застосунку, за ними йдуть Бразилія, Мексика, Франція, Велика Британія. 

Фінансові показники Павловський не розкриває. За рік великої війни виторг компанії подвоївся, повідомив він Forbes у березні 2022-го. За розрахунками Forbes, йдеться про суму в понад $40–50 млн. Очікуваний виторг компанії за результатами 2023 року – понад $100 млн, розповів Forbes топменеджер, наближений до компанії. Компанія не підтвердила цю цифру.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *