Український розробник синтетичного долара OpenDelta залучив $2,15 млн від низки міжнародних інвесторів

Український криптостартап OpenDelta залучив $2,15 млн, розповів Forbes співзасновник стартапу Нікіта Штерінгард. OpenDelta, який заснований у січні 2024-го, працює в ніші децентралізованих фінансів (DeFi).

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Це перші залучені інвестиції для проєкту, раунд очолив американський криптофонд 6th Man Ventures.
  • Окрім 6th Man Ventures, до поточного раунду долучилася низка ангельських криптоінвесторів, зокрема Вінслоу Стронг (Winslow Strong), Джастін Мареc (Justin Mares), Мурад Махмудов (Murad Mahmudov) та інші.
  • У команді OpenDelta – дев’ятеро людей, частина працює з України. Оцінку на поточному раунді Штерінгард не розголошує.

Контекст

Засновник OpenDelta Штерінгард паралельно обіймає посаду CEO орієнтованої на Web3-стартапи венчурної студії Boosty Venture Studio, що також долучилася до фінансування стартапу. Його бізнес-партнер і CEO проєкту – німецько-британський криптопідприємець Константин Вюнчер. Разом вони працювали над створенням деривативної криптобіржі Kollider та інфраструктурного Web3-стартапу Kaminari.

Продукт OpenDelta – USDO, синтетичний долар. Це цифровий фінансовий інструмент для хеджування волатильності криптовалют. USDO забезпечений біткоїном і прив’язаний до долара США. В основі – концепція так званої дельта-нейтральності, вона дозволяє «заморозити» ціну біткоїна і не залежати від волатильності курсу. Це дає змогу отримувати дохідність від USDO та диверсифікувати класичні інвестиційні активи на кшталт держоблігацій.

Потенційні користувачі USDO – менеджери з управління активами, що шукають дохідні інструменти, криптомайнери, що тримають частину активів у фіатних валютах й хочуть на них заробити, наводить приклад Штерінгард. «Можливо, навіть люди в країнах третього світу, які хеджують свої локальні валюти», – додає він.

Синтетичний долар від OpenDelta працюватиме на протоколі Runes. Запуск запланований на травень 2024 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *