Україна залучає аварійну допомогу з Європи, в енергосистемі дефіцит – «Укренерго»

В енергосистемі України спостерігається дефіцит електроенергії протягом майже всієї доби, повідомляє пресслужба «Укренерго». Брак електроенергії спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українських електростанціях.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вранці та вдень диспетчерський центр залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.
  • Протягом доби запланований імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Йдеться про загальний обсяг 9600 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1428 МВт.
  • З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.
  • Для побутових споживачів обмеження споживання продовжують діяти на Харківщині.
  • «Укренерго» закликало споживачів ощадливо споживати електроенергію, а промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення.

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

У січні Кабмін ухвалив постанову щодо особливостей імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду. Документ передбачає додаткові гарантії для учасників ринку, які імпортують електроенергію з країн ЄС.

Днями Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *