Україна вийшла на серійне виробництво вітчизняних «Шахедів», випускає десятки на місяць – Камишін

Україна виробляє десятки так званих українських «Шахедів» на місяць, які є аналогами іранських безпілотників, повідомив під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Ключові факти

  • За словами Камишіна, наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.
  • «Починаючи з того, що називають «українським «Шахедом», ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри», – сказав міністр.
  • Він додав, що кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд. «Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання», – пояснив він.
  • Міністр зазначив, що не йдеться про інтеграцію бізнесу з «Укроборонпромом», адже держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор. «Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо», – сказав він.
  • Приміром, сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. За словами Камишіна, це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись.
  • «У цьому плані «український «Шахед» з’явився саме на державному заводі», – сказав міністр.

 Контекст

Україна розпочала серійне виробництво нового дрона-камікадзе, його вже замовляють сили оборони для своїх операцій, розповів гендиректор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, ще на початку року повідомляло колишнє керівництво «Укроборонпрому». Виріб тоді був лише на стадії випробування. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *