Україна відремонтує за €182 млн автодорогу від Львова до кордону з Польщею

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) змінив призначення існуючого кредиту для Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (раніше «Укравтодор»). €182 млн спрямують на модернізацію автодороги між Львовом і Равою-Руською на кордоні з Польщею. Про це йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Як пояснили в ЄБРР, розв’язана Росією війна в Україні порушила торговельну логістику через українські чорноморські порти і спричинила переорієнтацію вантажопотоків на суходільні маршрути, що йдуть через Західну Україну до ЄС. 
  • Тому уряд України переглянув пріоритети і звернувся з проханням перепризначити наявні кошти на фінансування ремонту ділянки автодороги M-09 між Львовом і Равою-Руською (км 129+807 – км 191+877).
  • Ця дорога – основний маршрут між Львовом і Варшавою, інтенсивність руху в якому значно зросла після початку війни. Зазначається, що автодорога потребує ремонту та модернізації.
  • Ремонт цієї автодороги покращить існуюче транспортне сполучення не лише в Україні, а й між Україною та сусідніми країнами ЄС, а також сприятиме зменшенню вантажних логістичних витрат, зазначають в ЄБРР. 
  • Також проєкт сприятиме полегшенню експортно-імпортної логістики критично важливих товарів згідно з ініціативою «Шляхи солідарності» та у рамках реагування на війну в Україні, йдеться у пресрелізі.

Контекст

У грудні 2020 року ЄБРР надав Україні суверенний кредит у розмірі €450 млн, який мав бути переданий «Укравтодору» на умовах субкредиту. Ці кошти призначались для фінансування будівництва та покращення транспортно-експлуатаційного стану автошляхів навколо Києва, Одеси та Львова.

Перепризначений кредит для Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури є частиною підтримки реального сектору української економіки, яку ЄБРР надає у п’яти пріоритетних сферах: критично важлива інфраструктура, енергетика, продовольча безпека, торговельне фінансування та підтримка приватного сектору.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *