ЄС відкриває справу проти X Ілона Маска через ймовірне розповсюдження незаконного контенту

Європейський Союз розпочне розслідування щодо платформи X, раніше відомої як Twitter, у звʼязку з ймовірним порушенням закону про цифрові послуги (DSA), повідомив європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон. У жовтні на тлі нападу ХАМАС на Ізраїль блок зафікусував фейковий контент і прославлення насильства в X.

Ключові факти

  • Розгляд буде зосереджено на протидії розповсюдженню незаконного контенту в ЄС та ефективності заходів, вжитих для боротьби з маніпулюванням інформацією.
  • Розслідування також зосередиться на заходах, прийнятих X для підвищення прозорості своєї платформи, і на дизайні інтерфейсу користувача, який, ймовірно, вводить в оману, йдеться про галочки, повʼязані з продуктами підписки.
  • Комісія заявила, що тепер проведе поглиблене розслідування у пріоритетному порядку та продовжить збирати докази, надсилаючи додаткові запити на інформацію, проводячи допити та перевірки.
  • X, що належить Ілону Маску, входить до групи великих технологічних компаній, які піддаються посиленому контролю у рамках DSA.
  • Єврокомісія заявила, що попереднє розслідування, проведене на цей момент, включало аналіз звіту, представленого X у вересні, звіту X про прозорість, опублікованого в листопаді, та відповідей соцмережі на офіційний запит інформації про незаконний контент у звʼязку з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Контекст

Законодавство (DSA), яке набуло чинності в листопаді минулого року, вимагає, щоб дуже великі онлайн-платформи та пошукові системи робили більше для боротьби з незаконним контентом і ризиками для громадської безпеки, а також для захисту своїх послуг від маніпулятивних методів.

DSA вводить нові правила модерації контенту, конфіденційності користувачів та прозорості. Будь-якій фірмі, викритій у порушенні, загрожує штраф у розмірі до 6% її світового обороту.

У жовтні європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон направив листи в X, Meta, TikTok і Alphabet з нагадуванням про їхні зобовʼязання відповідно до DSA з боротьби зі шкідливим і незаконним контентом. X видалила сотні облікових записів, повʼязаних із ХАМАС, і вжила заходів щодо видалення або маркування десятків тисяч фрагментів контенту після нападу бойовиків на Ізраїль, повідомила гендиректорка компанії Лінда Яккаріно.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *