ЄБРР виділив «Нафтогазу» €200 млн

НАК «Нафтогаз України» залучила €200 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для зміцнення енергетичної безпеки України. Про це йдеться у повідомленні пресслужби групи «Нафтогаз». В ЄБРР зазначили, що кошти спрямують на закупівлю газу.

Ключові факти

  • Угоду підписали голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов та керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне 22 листопада.
  • Чернишов назвав угоду «важливим кроком» для зміцнення енергетичної стійкості України в умовах війни. 
  • Кредитна угода набуде чинності після оформлення державної гарантії.
  • Доповнено. У пресрелізі ЄБРР уточнюється, що підписана угода допоможе «Нафтогазу» створити стратегічні запаси газу для проходження опалювального сезону. 
  • Усі інвестиції ЄБРР в Україну передбачають розподіл ризиків з донорами та партнерами, у цьому випадку з Норвегією та Нідерландами, йдеться у повідомленні.

Контекст

«Нафтогаз» у січні-червні 2023-го отримав 6,6 млрд грн чистого прибутку проти 57,2 млрд грн збитків торік. За шість місяців 2023 року дохід групи збільшився на 11,5%, до 124,8 млрд грн, свідчить звітність компанії.

Досягнуті результати дали змогу виконати вимоги за єврооблігаціями та іншими кредитними угодами, заявляли в «Нафтогазі».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *