У разі програшу в судах УЗ має компенсувати бізнесу 73 млрд грн

Український бізнес оскаржує в судах три підвищення тарифів УЗ упродовж 2021–2022 років, ідеться в матеріалі Forbes Ukraine. Якщо «Укрзалізниця» остаточно програє ці суди, то буде змушена компенсувати бізнесу 73 млрд грн.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Український бізнес оскаржив у суді три накази Міністерства інфраструктури про зміну тарифів «Укрзалізниці» впродовж 2021–2021 років, повідомила Forbes Ukraine пресслужба компанії.
  • На початку серпня за позовом «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова Київський окружний адміністративний суд визнав нечинним наказ Міністерства інфраструктури №586. Документ передбачав підвищення тарифів «Укрзалізниці» на 9% з 1 січня 2022 року на перевезення групи вантажів першого тарифного класу – сировинні товари, зокрема руду та вугілля. 
  • Суд аргументував своє рішення тим, що УЗ не змогла довести необхідність для перегляду тарифів, а саме рішення щодо зміни тарифу тільки для одного класу суд визнав дискримінаційним. Апеляція запланована на 3 жовтня.
  • Якщо УЗ остаточно програє всі три суди, то буде змушена компенсувати бізнесу різницю між тарифами у розмірі 73 млрд грн, повідомила пресслужба УЗ. 

Контекст

Востаннє УЗ підвищувала тарифи на вантажні перевезення у липні 2022-го – одразу на 70%. Майже половину всієї суми пдвищення тоді сплатив SCM Ріната Ахметова, оскільки на частку його підприємств на момент підвищення припадало майже 30% усіх залізничних вантажів писав Forbes у червні 2022 року з посиланням на розрахунки УЗ. 

Навіщо УЗ чергова зміна вантажних тарифів та який бізнес зачепить найбільше на цей раз — читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *