Meta заблокувала RT та інші прокремлівські медіа

Компанія Meta, материнська компанія Facebook та Instagram, оголосила про заборону російського державного телеканалу RT та інших медіа, що контролюються Кремлем, стверджуючи, що ці ЗМІ брали участь в обманних операціях з метою впливу в інтернеті і намагалися уникнути виявлення, пише CNN.

Заборона доступу є різкою зміною для Meta, як вона протягом багатьох років вживала більш обмежених заходів стосовно проросійських медіа.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із заявою компанії, «Россия сегодня», RT та інші повʼязані з ними організації тепер заблоковані в додатках Meta по всьому світу за іноземне втручання.
  • До заборони в понеділок у RT було 7,2 млн підписників у Facebook та 1 млн у Instagram.
  • Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Meta заблокувала російським державним ЗМІ розміщення реклами на своїй платформі.
  • Очікується, що керівники Meta, Microsoft та Alphabet, якій належить Google, у середу дадуть свідчення перед Комітетом Сенату з розвідки про роботу своїх платформ щодо боротьби з іноземними загрозами виборам у США.

Контекст

Прокремлівським ЗМІ закрили доступ у продуктах Meta через кілька днів після того, як Міністерство юстиції США оголосило звинувачення проти двох співробітників RT за передачу майже $10 млн до американської компанії, яку CNN назвала Tenet Media, для створення та посилення контенту, що відповідає російським інтересам. 

За словами офіційних осіб США, прихована кампанія впливу була спрямована на американську громадськість напередодні президентських виборів у США 2024 року. До Tenet Media залучили відомих правих, протрампівських коментаторів, включаючи Тіма Пула, Дейва Рубіна, Бенні Джонсона та кількох інших. Всі вони опублікували заяви, в яких йдеться, що вони стали «жертвами російської схеми».

Звинувачення Міністерства юстиції США було лише одним із нещодавніх кроків уряду США проти RT та інших державних рупорів РФ. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у пʼятницю, що країни повинні ставитись до діяльності російського державного мовника RT так само, як до таємних розвідувальних операцій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *