У разі блекауту Київські регіональні електромережі заживлять критичну інфраструктуру протягом 1-3 діб

Якщо Росія зруйнує підстанції «Укренерго», а Київський регіон буде ізольовано від обʼєднаної енергосистеми, підключення критичної інфраструктури до мереж займе 1-3 доби залежно від пошкоджень. Про це Forbes повідомив Віталій Шайда, гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Ключові факти

  • «Ми провели тренування по підключенню найважливішої критичної інфраструктури з Київською військовою адміністрацією, ДержНС і Держенергонагляду, – сказав Шайда. – У разі пошкодження будь-якої підстанції «Укренерго» знадобиться від однієї до трьох діб на підключення до мереж критичної інфраструктури».
  • Протягом пів години критичну інфраструктуру мають заживити від генераторів, додав він.
  • Загалом компанія відновила пошкоджені 10 000 км лінії електропередачі та близько 3000 підстанцій у Київські області. Вартість робіт – 300 млн грн, ще близько 500 млн грн вклали у розвиток мереж, щоб пройти зиму. Для порівняння у 2020 році у мережі було інвестовано 300 млн грн.
  • У 2021-му в Київській області кожен споживач був відключений 3,66 раза на час 496 хвилин. У 2022 році показники менші. За результатами 2023-го очікується приблизно 460 хв вимкнень без врахування аварійних. Для Європи середній показник – 20 хв, зазначив Шайда. За його словами, проєкт розумних мереж, який ДТЕК планує реалізувати в Київській області, має вирішити цю проблему.

Контекст

ДТЕК Київські регіональні електромережі займаються встановленням, ремонтом, реконструкцією, модернізацією електромережі у Київській області. Компанія обліковує електрику 1,05 млн побутових і близько 30 000 бізнес-клієнтів, займається диспетчеризацією електроенергетичної системи у регіоні. У компанії працюють 2154 людини.

ДТЕК готова продати частку у «ДТЕК Мережі» західній компанії, сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко у великому інтервʼю Forbes у липні 2023-го.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *