У львівському офісі холдингу !FEST силовики БЕБ влаштували обшуки

У львівському офісі холдингу !FEST співробітники Бюро економічної безпеки та Служби безпеки проводять обшуки. Правоохоронці вилучили документи компанії, повідомив Forbes співвласник Холдингу емоцій !FEST Юрій Назарук. Водночас у пресслужбі СБУ заявили, що співробітники спецслужби не залучені до обшуків.

Ключові факти

  • 17 жовтня близько 14:00 у центральний офіс холдингу !FEST приїхали співробітники Бюро економічної безпеки зі спеціальною опергрупою із Києва, зазначив Назарук. 
  • У цей час на території колишньої фабрики, де розташовується офіс компанії, проводився фестиваль FESTrepublic. «Вони фактично взяли штурмом весь FESTrepublic і заблокували його», – додав Назарук. 
  • За його словами, співробітники БЕБ за підтримки СБУ вилучають документи і проводять слідчі дії. Силовики вручили Назаруку підозру, у якій звинуватили холдинг !FEST у несплаті податків. 

  • Співрозмовник Forbes у правоохоронних органах підтвердив проведення слідчих дій у холдингу !FEST. За його словами, йдеться про підозру в несплаті податків в особливо великих розмірах.

!FEST

!FEST – це мережа ресторанів, заснована у 2007 році у Львові. !FEST належать такі заклади, як: Театр пива «Правда», «П’яна вишня» (19 ресторанів за кордоном і 52 заклади сумарно), «Реберня» (вісім закладів), Львівська майстерня шоколаду (48), «Львівські пляцки» (6), «Мазох-cafe». Всього Холдингу емоцій !FEST належить понад 90 закладів в Україні і Європі. Більша частина з них працюють по франчайзингу. Засновники холдингу – Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов.

Читати більше Згорнути

  • Доповнено. Пресслужба СБУ заявила, що співробітники спецслужби не залучені до обшуків.

Контекст

За статистикою скарг підприємців до Ради бізнес-омбудсмена, у першому кварталі 2023 року на дії силовиків поскаржилися у понад два рази більше бізнесменів, ніж за попередній період. Ситуація, принаймні в медіа, виглядає гіршою, ніж до широкомасштабного вторгнення. 

Аналітична компанія Saturday Team на замовлення Forbes промоніторила найбільші українські ЗМІ щодо історій, коли бізнес заявляв про тиск і вимагання хабара – і за перші п’ять місяців цього року таких кейсів було 63 – на три більше, ніж за такий самий період 2021 року.

«Це нормально, що під час війни влада консолідована у президента. І фактично всіма силовими відомствами керують з Банкової, – розповідав керманич департаменту Генпрокуратури, який спілкувався на умовах анонімності. – Ненормально, що це не формалізовано і ці люди не несуть жодної політичної відповідальності». 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *