У Києві на пів року закриють рух метро між станціями «Деміївська» та «Теремки» через терміновий ремонт тунелю

Із суботи, 9 грудня, у Києві рух метро Оболонсько-Теремківською лінією відбуватиметься лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська», повідомляє Київська міська державна адміністрація. Це повʼязано з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Ключові факти

  • За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.
  • Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА вирішила повністю зупинити рух поїздів на відрізку між «Либідською» та «Деміївською» до завершення робіт. 
  • Тож станції метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.
  • Водночас для перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро «Теремки» до станції метро «Либідська».
  • «Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів», – сказано у повідомленні.
  • У КМДА наголосили, що зʼявився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

Контекст

Перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008–2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

Під час ремонту тунелю планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації. Також будуть виконані заходи із стабілізації конструкцій та відновлювальні роботи.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *