У Харкові російська ракета знищила друкарню видавництва Ранок

Внаслідок російського удару протикорабельною ракетою Х-35 по Харкову, згоріла друкарня «Гуров і К», повідомило 20 березня ДСНС Харківщини.

Ключові факти

  • Пожежа, що виникла внаслідок російського обстрілу Харкова, сталася на площі 10 000 кв. м, йдеться в повідомленні ДСНС Харківщини від 20 березня. Пожежу гасили протягом кількох годин, відомо про щонайменше пʼятьох загиблих.
  • «Той, хто не створює, мусить руйнувати», — процитував Рея Бредбері 22 березня голова наглядової ради «Ранок» Віктор Круглов.
  • На світлині все, що залишилося від друкарні у Харкові, написав Круглов, виклавши одну зі світлин з повідомлення ДСНС Харківщини.
  • Директор друкарні «Гуров і К» Дмитро Усіков розповів в коментарі «Читомо», що загиблих серед працівників друкарні немає (постраждали працівники будівлі загалом). Наразі друкарня оцінює пошкодження й планує відновлення власними силами.
  • У приміщеннях серед іншого була розташована типографія, де зберігалася велика кількість паперу, картону та фарби. Через це одразу після ракетного удару вогонь швидко поширився на усі чотири поверхи будівлі.

У Харкові російська ракета знищила друкарню «Гуров і К»

У Харкові російська ракета знищила друкарню «Гуров і К»

У Харкові російська ракета знищила друкарню «Гуров і К»

У Харкові російська ракета знищила друкарню «Гуров і К»

Контекст

У друкарні «Гуров і К.» друкувалися книжки видавництв «Ранок», Vivat, «Час майстрів», «Крокус», видавничого дому «Школа», пазли Dodo та інші.

У липні 2022 року від обстрілу Харкова російськими ракетами постраждав Будинок Друку, повідомляла Національна спілка журналістів у Telegram. Будинок майже повністю був зруйнований.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *