White Hill Capital інвестував пів мільйона в українсько-британський стартап JobCannon: деталі угоди

Казахський венчурний фонд White Hill Capital за сприяння Світового банку інвестував $500 000 в українсько-британський рекрутинговий ШІ-сервіс JobCannon. Про це Forbes повідомила пресслужба стартапу.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Заснований у 2022-му JobCannon – стартап, що розробляє однойменний рекрутинговий сервіс. «Алгоритми найму, до яких всі звикли, вже не працюють, як для компаній, так і для людей», – каже маркетинг-директор та співзасновник JobCannon Андрій Чередніченко. 
  • У січні 2023-го стартап залучив перші $500 000 від казахського венчурного фонду White Hill Capital із $50 млн інвестицій. Раунд відбувся за сприяння Світового банку. 
  • Компанія не розголошує оцінку, але вона в межах $5-10 млн, повідомив CEO та співзасновник JobCannon Пітер Коломієць.
  • «Наш інвестор допомагає нам вийти на глобальний ринок корпоративного рекрутингу, який уже давно потребує значного переформатування процесу та вдосконалення», – каже Коломієць.

Контекст

White Hill Capital – венчурний фонд із Казахстану на чолі з Асланом Султановим. У фокусі інвестицій – технологічні стартапи та ІТ-компанії. У портфелі фонду – дитяча школа програмування CodiPlay, SaaS-стартап із Таджикистану Zypl.ai тощо. 

У команді JobCannon 35 фахівців. Головний офіс розташований у Тель-Авіві, Ізраїль. Станом на січень 2024-го на сервісі понад 3500 відкритих вакансій. Протягом 2023-го стартап закрив близько 350 пропозицій, свідчать дані на сайті сервісу. 

Інвестиції у ШІ-стартапи – один із трендів 2023-го. Мегараунди по $69–100 млн залучили у 2023-му розробники сервісів Synthesia, Primer Technologies, Mistral AI. Останній отримав кошти без продукту, проіснувавши ледве місяць. Інвесторське захоплення ШІ-стартапами докотилося і до України, щоправда, зі значно нижчими чеками: AiSDR – $3 млн, Osavul – $1 млн, Zeely – $1 млн. Мегараунд на $70 млн отримав хіба що освітній стартап Preply для інтеграції ШІ в роботу репетиторів на платформі. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *