Власник «Великої Кишені» і «Велмарту» Лунін купує протезний завод

На аукціоні з продажу державного Київського протезного заводу перемогла компанія ТОВ «Реал Славутич 1», яка входить у Retail Group Романа Луніна. Він запропонував найвищу ставку за підприємство – 165 млн грн, вказують дані «Prozorro.Продажі».

Ключові факти

  • Переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» стало ТОВ «Реал Славутич 1», яке запропонувало найвищу ставку за лот – 165 млн грн.
  • У складі підприємства є три заводи у Києві, Чернігові та Черкасах сукупною площею 12 298 кв. м. За умовами аукціону, новий власник має сплатити заборгованість підприємства у розмірі 34,4 млн грн. Також основною вимогою є збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. 
  • Згідно з YouControl, бенефіціарним власником ТОВ «Реал Славутич 1» є Роман Лунін. Він володіє Retail Group, у яку входять торгові мережі «Велика Кишеня» та «Велмарт».
  • Доповнено. «Ми збираємося зробити це підприємство сучасним і перевести на нову технологічну основу, бо в умовах війни воно має працювати», — каже Роман Лунін. За його словами, за останні два місяці підприємство зупинило свою роботу через борги, які виникли внаслідок нерентабельності.

Контекст

Мережа Retail Group нараховує майже 60 продуктових супермаркетів: вісім працюють під брендом «Велика Кишеня», 34 – «Велмарт», 17 – «ВК Експрес», один – ВК Select. 

Через велику війну компанія із 64 магазинів закрила п’ять – у Бердянську, Сєвєродонецьку, два – у Харкові та в Херсоні, розповідав наприкінці 2022 року в інтерв’ю Forbes власник Retail Group, Роман Лунін. 

Крім цього, у компанії лишився один маркет на окупованій території в Бердянську. Він, можливо, захоплений окупантами або їх спільниками. Так само функціонували на Херсонщині магазини й інших ритейлерів.

«Ми відкриваємо магазини, можливо, не так інтенсивно, як інші мережі – по два–три на рік. Також протягом п’яти років ми щороку вкладаємо в реновацію магазинів по 500 млн грн», – зазначав Лунін.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *