Виробник дорогоцінних металів Polymetal International продасть російський бізнес за $3,7 млрд

Компанія Polymetal International продає найбільшого у Росії виробника срібла та одного із провідних золотовидобувачів «Полиметалл» в рамках угоди на суму $3,69 млрд, яка враховує борг російського бізнесу, йдеться у повідомленні компанії.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Згідно з узгодженою угодою, Polymetal International продасть 100% свого російського бізнесу компанії «Мангазея Плюс», яка входить до компанії Mangazeya Mining Сергія Янчукова, за загальну суму близько $3,69 млрд, з яких $2,21 млрд – це чистий борг російського бізнесу. 
  • Узгоджена сума включає кошти у розмірі $1,48 млрд, з яких $1,43 млрд складають дивіденди від російського бізнесу, які мають бути виплачені до завершення продажу.
  • Після завершення операції компанії буде виплачено додатково $50 млн.
  • Polymetal International заявила, що має намір використати $1,15 млрд отриманих дивідендів для погашення внутрішньогрупового боргу. Інші приблизно $280 млн буде збережено компанією для внутрішньокорпоративних цілей, сказано у повідомленні.
  • Усі платежі здійснюватимуться у російських рублях через фінансові установи, які не потрапили під санкції.
  • Угода також вимагає схвалення акціонерів.

Контекст

Polymetal намагається продати свої російські активи, які потрапили під санкції США у 2023 році після вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року.

У серпні 2023 року компанія переїхала до Казахстану з Джерсі та зареєструвалася на Астанинській міжнародній біржі (AIX) в рамках зусиль щодо полегшення продажу, пише Reuters.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *