Виробник чипів Broadcom придбав розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд. Закриття угоди переносили тричі

Виробник та глобальний постачальник чипів Broadcom закрив угоду з придбання компанії-розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд після схвалення регулюючих органів, йдеться в пресрелізі. Дата закриття угоди відкладалася тричі.

Ключові факти

  • За словами президента та виконавчого директора Хока Тана, для Broadcom це «крок уперед у створенні провідної у світі компанії в галузі інфраструктурних технологій».
  • Згідно із заявою, метою Broadcom надалі є надання корпоративним клієнтам можливості створювати та модернізувати свої приватні та гібридні хмарні середовища.
  • Зокрема, VMware запропонує великий каталог послуг для модернізації та оптимізації хмарних та периферійних середовищ, включаючи VMware Tanzu для прискорення розгортання програм, а також послуги мережі програм та розширеної безпеки, і VMware Software-Defined Edge для телекомунікаційних компаній.
  • За даними Reuters, угода, про яку було оголошено у травні 2022 року, стала останньою у зусиллях Хока Тана щодо розвитку бізнесу виробника чипів у галузі програмного забезпечення.
  • Угода зіткнулася з жорсткою регулятивною перевіркою у всьому світі, і компанії тричі відкладали дату закриття.

Контекст

Broadcom проєктує, розробляє та постачає широкий спектр напівпровідників, корпоративного програмного забезпечення та рішень щодо забезпечення безпеки.

VMware вважається однією з найважливіших компаній в індустрії хмарних обчислень. Її послугами користуються великі корпорації для управління приватними та загальнодоступними хмарними мережами, а також центрами обробки даних. 

Раніше генеральний директор Broadcom Хок Тан намагався придбати активи виробника чипів Qualcomm. Угоду в 2018 році заблокував колишній президент США Дональд Трамп із міркувань національної безпеки. 

У 2018-му Broadcom придбала виробника корпоративного програмного забезпечення CA Technologies, а в 2019-му – Symantec Corp, що спеціалізується на забезпеченні корпоративної безпеки. У 2022 році стало відомо, що Broadcom домовилася про купівлю VMware.

Європейська комісія схвалила придбання після того, як Broadcom запропонувала засоби правового захисту, щоб допомогти конкурувати з Marvell Technology, а Управління з конкуренції та ринків Великої Британії (CMA) дало «зелене світло» після поглибленого розслідування.

Проте останнім часом деякі інвестори компаній побоювалися, що регулюючий орган Китаю може зірвати угоду через зростання напруги у відносинах між Китаєм і США, яка посилилася після запровадження адміністрацією Байдена жорсткішого контролю над експортом високопродуктивних чипів до Китаю.

Втім у вівторок, 21 листопада, Китай схвалив угоду між компаніями з додатковими обмежувальними умовами. Угоди між великими транснаціональними корпораціями, в яких два учасники генерують у Китаї дохід у розмірі понад 400 млн юанів ($55 млн), мають бути подані на розгляд до Державного управління регулювання ринку. В останньому фінансовому році близько третини виручки Broadcom у $33 млрд припало на поставки в Китай, писало видання Financial Times минулого місяця.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *