Тиск на бізнес. Засновник Inzhur Андрій Журжій повідомив, що отримав пропозицію «порішати» кримінальну справу

Засновник компанії Inzhur Андрій Журжій заявив про тиск правоохоронних органів у справі про земельну ділянку в Борисполі, де його компанія побудувала супермаркет. За словами бізнесмена, він отримав через знайомого пропозицію «порішати» питання в кримінальній справі. Подробиці Журжій розповів у коментарі Forbes.

Ключові факти

  • «Хочу передати палкий привіт старшому слідчому СУ ГУНП у Київській області… Пропозиції «порішати» кримінальне провадження №12021111100001246 від 13.10.2021 отримав», – написав Журжій на своїй сторінці у Facebook.
  • У розмові з Forbes підприємець повідомив, що йому зателефонував знайомий і сказав, що знає про його проблему в Борисполі і що її можна вирішити. «Я пояснив, що в мене немає проблем і допомоги не потребую», – сказав підприємець.
  • У своєму дописі Журжій запропонував старшому слідчому СУ ГУНП у Київській області обговорити умови без посередників у своєму офісі, вказавши імʼя та прізвище правоохоронця.
  • Журжій розповів, що слідчий особисто телефонував йому 31 жовтня, коли прийшов разом з опергрупою з 20 осіб до будинку його дітей і сказав, що має до нього питання.
  • За словами бізнесмена, правоохоронці викликають на допит і залякують його працівників. «Ми стикаємось із цим майже на кожній земельній ділянці», – зазначив Журжій.

Контекст

Кримінальна справа, про яку написав Журжій, стосується будівництва супермаркету в Борисполі. Будівництвом займалася компанія «Смайл Констракшн», бенефіціаром якої є Журжій. Об’єкт добудований під час війни і проданий приватній особі.

Бізнесмен пояснив, що для цього викупив кілька приватних домоволодінь, обʼєднавши їх у ділянку площею 0,625 га, дещо змінивши при цьому конфігурацію. Але загальна площа ділянки не змінилась, наголосив він.

Своєю чергою правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження, звинувативши компанію у привласненні 0,06 га землі й завданні збитків державі в особливо великих розмірах – близько 7 млн грн, зазначив Журжій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *