Виробник чипів Broadcom готується закрити угоду з купівлі лідера хмарних обчислень VMware за $69 млрд

Broadcom планує в середу, 22 листопада, закрити угоду з придбання компанії хмарних обчислень VMWare за $69 млрд, завершивши одну з найбільших операцій із поглинання в технологічній галузі, яка була ретельно вивчена регулюючими органами, пише Reuters.

Ключові факти

  • Виробник чипів тепер отримав усі дозволи регулюючих органів на купівлю після того, як у вівторок, 21 листопада, Китай схвалив угоду із додатковими обмежувальними умовами.
  • Серверне програмне забезпечення VMWare має працювати з локальним обладнанням, і угода не повинна обмежувати клієнтів у купівлі та використанні апаратних продуктів Broadcom, таких як адаптери для зберігання даних, йдеться в заяві китайського регулятора.
  • Раніше передбачалося, що угоду буде закрито до 26 листопада.

Контекст

VMware вважається однією з найважливіших компаній в індустрії хмарних обчислень. Послугами компанії користуються великі корпорації для управління приватними та загальнодоступними хмарними мережами, а також центрами обробки даних. 

Раніше генеральний директор Broadcom Хок Тан намагався придбати активи виробника чипів Qualcomm. Угоду в 2018 році заблокував колишній президент США Дональд Трамп із міркувань національної безпеки. 

У 2018 році Broadcom придбала виробника корпоративного програмного забезпечення CA Technologies, а в 2019 році – компанію Symantec Corp, що спеціалізується на забезпеченні корпоративної безпеки.

У 2022 році стало відомо, що Broadcom домовився про купівлю VMware.

Проте, останнім часом деякі інвестори компаній побоювалися, що регулюючий орган Китаю може зірвати угоду через зростання напруги у відносинах між Китаєм і США, яка посилилася після запровадження адміністрацією Байдена жорсткішого контролю над експортом високопродуктивних чипів до Китаю.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *