Винуватцям в розсипанні українського зерна загрожує до п’яти років ув’язнення

Перші порушники, які розсипали українське збіжжя з зерновозів на кордоні з Польщею, вже постали перед судом, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на форумі «Україна. Рік 2024». Їм загрожує до пʼяти років позбавлення волі.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • «Протести відбуваються на фоні війни, тобто є підтримка радикальних і проросійських політичних сил на території Євросоюзу, зокрема в Польщі», – підкреслив Шмигаль. Внаслідок цього, за його словами, відбуваються такі випадки, як розсипання українського зерна.
  • «Польський уряд реагує, порушуються відповідні справи, перші порушники вже постали перед судом, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі», – зазначив прем’єр-міністр.
  •  «Україна нічого не порушувала, українське зерно не потрапляє на польський ринок, це вже офіційно», – додав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Контекст

З 20 лютого польські фермери блокують дороги майже у 200 місцях по всій країні, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. 

 Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя з зерновозів, які прямували через Польщу транзитом.

23 лютого на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» протестувальники розсипали з зерновозів український ріпак, який везли до Німеччини.

Вночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Пошкоджено 160 т українського зерна. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *