Відключення електроенергії 9 вересня не передбачаються – Міненерго

Обмеження електроенергії для споживачів у понеділок, 9 вересня, не передбачаються. Про це повідомила пресс-служба Міненерго. Українців закликають економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Ситуація в енергосистемі залишається стабільною, йдеться у повідомленні. 
  • Водночас Міненерго наголосило, що значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, ускладнюють роботу енергосистеми.  
  • Також РФ не припиняє щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури.
  • Енергетики все ще працюють над усуненням наслідків останньої масованої атаки на енергетичну інфраструктуру 26 серпня. Також триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду, зазначається у повідомленні.
  • Міненерго закликало українців економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 17:00 до 22:00.

Контекст

Понад 200 російських ракет і дронів 26 серпня завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. У чому особливість цієї атаки та як енергетики долають її наслідки, читайте в інтерв’ю із членом наглядової ради «Укренерго» Юрієм Бойком.

За словами Бойка, ще в середині 2023-го «Укренерго» захистило ключове обладнання своїх найбільших підстанцій спорудами першого рівня захисту (габіонами), зараз будують другий рівень – бетонні саркофаги (деякі вже готові). 

У 2023 році уряд схвалив виділення «Укренерго» 9,7 млрд грн на захист підстанцій. Але ці кошти тривалий час були недоступні для компанії через бюрократичні процедури, розповідав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький у інтерв’ю Forbes.

Захисні споруди на обʼєктах НЕК «Укренерго» готові на понад 85%. На обʼєктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають, розповів 6 вересня у Верховній Раді премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *