Від мобілізації зможуть забронювати працівників підприємств, залучених до відновлення енергетики

Працівники підприємств паливно-енергетичного комплексу та підрядних організацій, що займаються відновленням критичної інфраструктури можуть бути заброньовані від мобілізації. Перелік таких підприємств має затверджувати Міністерство енергетики. Відповідні зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану (постанова №76 від 27 січня 2023 року) уряд вніс 14 травня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цими змінами уряд створив умови для бронювання працівників підприємств, установ і організацій ПЕК та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення або поставку обладнання для відновлення зруйнованих обʼєктів критичної інфраструктури.
  • Перелік таких підприємств та організацій затверджується Міненерго, повідомив Мельничук.

Контекст

Зараз можуть бути заброньовані від мобілізації працівники критично важливих підприємств та органів державної влади. Це передбачено постановою Кабміну від 27.01.2023 року №76.

У січні Кабмін дозволив без обмежень бронювати військовозобов’язаних працівників оборонно-промислового комплексу.

Уряд до 17 травня має визначити новий порядок бронювання. 

Кабмін вже змінив порядок бронювання та передав погодження списків військовозобов’язаних від Генштабу ЗСУ до Міноборони. 

Минулого тижня уряд продовжив на місяць відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які надані рішеннями Мінекономіки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *