Вибиті двері та вибачення. Як силовики влаштували помилкове «маски-шоу» в «Пожмашині»

У четвер, 16 травня, в офіс компанії «Пожмашина» у Києві прийшли із обшуком правоохоронці, про це повідомив генеральний директор компанії Олег Аверʼянов. За його словами, силовики виламали двері та поклали співробітників на підлогу. Згодом виявилося, що правоохоронці помилилися адресою. За даними голови Всеукраїнського обʼєднання роботодавців легкої промисловості Олександра Соколовського, після інциденту перед Аверʼяновим вибачилось керівництво МВС та поліції.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Аверьянов повідомив, що обшук у «Пожмашині» відбувся без будь яких попереджень, правоохоронці виламали двері та почали застосовувати фізичну силу проти працівників.
  • Після того, як зʼясувалося, що силовики зайшли не на той адрес, вони залишили офіс.
  • «Без будь яких вибачень вони покинули офіс, і пішли кошмарити іншу компанію», – написав гендиректор «Пожмашини» у четвер.
  • Вже сьогодні голова Всеукраїнського обʼєднання роботодавців легкої промисловості Олександр Соколовський повідомив із посиланням на голову ради Федерації роботодавців, члена Ради підприємців при президентові Дмитра Олійника, що після «маски-шоу» в офісі «Пожмашини» відбулось спілкування з керівництвом МВС та Нацполіції.
  • «Заступник міністра внутрішніх справ та начальник київської поліції самі зателефонували Олегу Аверʼянову та вибачились», – написав він.
  • За його словами, нібито вже сьогодні ті ж правоохоронці, які вчора були у представництві «Пожмашини», мають знову приїхати в офіс, щоб вибачитися та відремонтувати за свій рахунок двері. Також буде проведено службове розслідування, зазначив Соколовський.

Контекст

Торік Державне бюро розслідувань відкрило справу проти підприємства «Пожмашина» через постачання транспортних засобів Державній службі з надзвичайних ситуацій і отримання за це прибутку, повідомив генеральний директор компанії. Справа датується 17 серпня і розслідується за ч. 2 ст. 364 – «Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки». 

Кримінальна справа проти компанії «Пожмашина» за постачання транспорту ДСНС може бути пов’язана не тільки з аудитом Держаудитслужби, бо відомство перевіряло всіх постачальників, але ДБР порушило справу лише проти «Пожмашини», в інтерв’ю Forbes заявила голова Держаудитслужби Алла Басалаєва.

«Пожмашина» поставила ДСНС Львівської області три пожежні машини за ціною 11,04 млн грн кожна. Прибуток компанії становив 3,4 млн грн. Але ДАСУ, керуючись постановою уряду №335, визнала цей прибуток збитком держави. Після цього ДСНС почала вимагати повернути вже оподаткований прибуток, казали представники «Пожмашини».

За результатами перевірок Держаудитслужба знайшла низку порушень в держзакупівлях в оборонному секторі. Серед іншого, порушеннями ДАСУ визнає прибутки компаній-постачальників, бо вони не були передбачені урядовою постановою. «Пожмашина» стала першим кейсом, коли щодо постачальника порушили кримінальну справу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *