Вартість портфеля F1V – майже $4 млрд. У кого інвестував фонд у 2023-му?

Протягом 2023 року український інвестиційний фонд Flyer One Ventures вклався у 15 нових стартапів. Вартість портфеля зросла до $3,8 млрд. Про це Forbes повідомила пресслужба фонду.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти 

  • У 2023-му Flyer One Ventures проінвестував 26 стартапів, 15 із них – нові, інші 11 – дофінансовані компанії з портфеля фонду. Серед активів F1V – українські AiSDR, FintechFarm, Deskree, All Right, NewHomesMate, Mate academy та ін. 
  • Фонд співінвестував разом з американськими та британськими фондами Y Combinator, Techstars, Unpopular Ventures, 10X Capital, Forum Ventures, Hustle Fund, Web Summit Ventures, Seedcamp, Passion Capital, ff VC тощо.
  • Станом на кінець грудня 2023-го загальна вартість компаній у портфелі F1V становить приблизно $3,8 млрд. «Ця цифра вища за ВВП Сан-Марино, Андорри, Белізу та Республіки Кабо-Верде», – йдеться в повідомленні пресслужби F1V. 

Контекст

Flyer One Ventures – інвестиційний фонд, запущений у 2018-му. Керівний партнер – Віталій Лаптенок. З моменту заснування F1V інвестував $40 млн практично у 78 компаній, повідомляє пресслужба фонду. Також у F1V був успішний екзит – застосунок для редагування відео та фотографій Vochi, який придбав Pinterest. Крім того, фінтех-стартап Chipper Cash став єдинорогом.

У липні 2022-го F1V інвестував $550 000 у заснований білорусами додаток для озвучування текстів Peech. Додаток, що підтримує 60 мов і дозволяє перетворити будь-який текст на аудіокнигу, запущений восени 2021 року.

У листопаді 2023-го F1V був одним з інвесторів американського стартапу Scalestack, що автоматизовує роботу з даними завдяки ШІ. Тоді компанія залучила $1 млн у межах pre-seed раунду. 

У планах F1V на 2024-й – продовжувати інвестувати в стартапи у seed та pre-seed раундах в Європі та Сполучених Штатах. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *