Дизайнер iPhone Танг Тан розроблятиме пристрій із підтримкою штучного інтелекту

CEO OpenAI Сем Альтман та відомий дизайнер Джоні Айв залучили керівника відділу дизайну iPhone та Apple Watch Танг Тана до роботи над проєктом пристрою із підтримкою передових функцій штучного інтелекту, пише Bloomberg. На початку грудня стало відомо, що Тан залишить Apple в лютому 2024 року.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Танг Тан стане співробітником дизайнерської студії Джоні Айва LoveFrom, яка буде відповідатиме за зовнішній вигляд та деякі можливості нових пристроїв. 
  • Своєю чергою Альтман має забезпечити проєкт програмною платформою, зазначають співрозмовники видання. 
  • Цей проєкт обіцяє стати одним із найбільших проєктів для Айва з того часу, як він у 2019 році пішов з Apple і створив LoveFrom. 
  • Робота над ШІ-пристроями нового покоління залишається на ранній стадії. Учасники проєкту лише працюють над створенням концепції та займаються підбором кадрів.
  • Планується, що Тан очолить дизайнерський підрозділ нової компанії, яка випускатиме ці гаджети, і залишиться співробітником LoveFrom. 

Контекст

Наприкінці вересня цього року стало відомо, що OpenAI веде розширені переговори з колишнім дизайнером Apple Джоні Айвом та гендиректором SoftBank Масайосі Соном про створення першого гаджета зі штучним інтелектом. Повідомлялося, що гендиректор OpenAI Сем Альтман розраховує отримати від Softbank $1 млрд на розробку девайса.

Як писала Financial Times із посиланням на джерела, Сем Альтман та Джоні Айв давно обговорюють варіанти дизайну нового пристрою. Розробка продукту знаходиться на початковій стадії, і сторони обговорюють, як саме виглядатиме перший гаджет OpenAI. Вони сподіваються створити інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для взаємодії з ШІ, повторивши успіх Apple під час створення iPhone, за дизайн якого відповідав саме Айв.

Водночас SoftBank шукає можливості для укладання угод у сфері ШІ, включаючи потенційні інвестиції в OpenAI після того, як його підрозділ Arm став «блокбастером» на біржі. Гендиректор Сон планує інвестувати у цю технологію десятки мільярдів доларів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *