В Україні запустили нову програму розвитку експорту. Бізнес може скористатися сервісами «Нової пошти», Nazovni, Shop-Express та Fondy

В Україні стартувала партнерська програма розвитку експорту для підприємців, йдеться у пресрелізі. Бізнесу допоможуть відкрити інтернет-магазин, налаштувати платежі, знайти покупців, домовитися з зарубіжними партнерами та організувати доставку товарів за кордон. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Співініціаторами програми є єдина платформа дипломатичного сприяння експортерам від МЗС Nazovni, поштовий оператор «Нова пошта», платформа для створення інтернет-магазинів Shop-Express та платіжна платформа Fondy.
  • Підприємці зможуть отримати безкоштовну допомогу платформи Nazovni від МЗС у просуванні своїх товарів на обрані ринки. 
  • «З початку повномасштабного вторгнення Nazovni МЗС отримали понад 6000 заявок від компаній на сприяння експорту. Ми прагнемо допомогти підприємцям легше проходити експортний шлях, тому стали співініціаторами партнерської програми», – коментує операційна директорка Nazovni Олександра Сологуб. 
  • «Нова пошта» в межах програми надає знижку до 40% на відправлення до 30 кг і документи до Польщі, Чехії, Литви, Румунії, Німеччини та Молдови.
  • Українські експортери можуть самостійно створити інтернет-магазин із налаштованим дизайном від Shop-Express і вбудованим платіжним сервісом Fondy, щоб отримувати оплату за товари у понад 150 валютах із більш як 200 країн світу. 
  • Магазин матиме необхідний функціонал для просування та рекламування у Google, товарних рекламах і на маркетплейсах.
  • Програма діятиме до 31 жовтня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найпопулярнішою сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість новоспечених бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати у сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

У вівторок, 8 серпня, відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини, повідомляє Кабмін. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *