В ОП звільнили двох заступниіків Андрія Єрмка. Хто їх замінить

Заступники голови Офісу президента (ОП) Андрія Смірнова та Олексія Дніпрова відправлені у відставку. Відповідні укази опубліковані на сайті ОП. Найближчим часом втратити посаду у ОП може ще один заступник керівника Офісу Володимира Зеленського – Андрій Сибіга, кажуть два співрозмовники Forbes у Верховній Раді (ВР) та ОП. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Замість Смірнова, який відповідав за судову вертикаль в ОП, цей напрямок очолить ексзаступниця міністра юстиції Ірина Мудра. Указ про її призначення вже опублікований на сайті ОП. «Смірнов невдовзі отримає дипломатичну посаду», – каже співрозмовник в ОП. Forbes звернувся до Смірнова за підтвердженням цієї інформації, але на момент публікації не отримав відповіді. 
  • Олексія Дніпрова на посаді замінить Олена Ковальська, яка раніше керувала кабінетом голови ОП. Також вона входила до робочої групи при Президентові зі створення трибуналу, який має судити російське військово-політичне керівництво. До приходу в ОП працювала маркетинговою директоркою в банківській сфері, зокрема в Ощадбанку. «Олена в тому числі буде відповідати за медійний напрямок ОП», – каже співрозмовник в Офісі. Дніпров давно хотів піти з ОП, тому це його власне рішення, стверджує співрозмовник на Банковій.  
  • Ймовірно, цього тижня звільнення чекає й на Андрія Сибігу, який в ОП відповідав за міжнародний напрямок, кажуть два співрозмовники в ОП та ВР. Один з варіантів який обговорюється – Сибіга може перейти до Міністерства закордонних справ (МЗС), каже співрозмовник в ОП. Його місце може зайняти заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. 

Контекст 

Смирнов працював в ОП з 2019 року. Він керував напрямком судової реформи, а також відповідав за створення трибуналу, який має судити військово-політичне керівництво РФ 

Дніпров був призначений заступником керівника ОП у липні 2021-го. З 2016 по 2021-й був керівником апарату Адміністрації президента. 

Сибіга працював на посаді заступника голови ОП з травня 2021-го. До цього був послом України в Туреччині.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *