Турецький онлайн-продавець Hepsiburada.com планує розпочати діяльність в Україні

Турецький гігант електронної комерції Hepsiburada.com планує розпочати діяльність в Україні попри війну, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Hepsiburada.com вийде на український ринок після тестового запуску, якщо він буде успішним. Це частина довгострокової стратегії онлайн-групи, яка бореться за відновлення після падіння цін на акції з моменту виходу на Nasdaq у 2021 році, зазначає видання.
  • «Україна – складний, але важливий ринок для Туреччини», – наголосила генеральна директорка компанії Нілхан Онал Гьокчетекін. 
  • Вона очолила компанію рік тому та пообіцяла повернути її до прибутковості. «Це стратегічна інвестиція для нас. У майбутньому Україна нормалізується, і ми хочемо бути готовими», – зазначила гендиректорка.
  • За її словами, в довгостроковій перспективі компанія розраховує на співпрацю з місцевими партнерами.

Контекст

Hepsiburada заснована в 1998 році і відома як D-MARKET Electronic Services & Trading. Компанія стала публічною в США в середині 2021 року. Це перше IPO турецьких акцій на Nasdaq.

З того часу акції компанії впали з піку в $15,23 до 59 центів і зараз торгуються близько $1,70. Падіння спровокувало судовий процес проти керівництва компанії, акціонера TurkCommerce, але справа закінчилася мировою угодою.

Акції компанії зросли після того, як Нілхан Онал Гьокчетекін прийшла на посаду, і минулого року збільшилися на 173%, перевищивши зростання Nasdaq Composite на 43% за той самий період. Поточна вартість Hepsiburada становить $548 млн в порівнянні з майже $4 млрд на момент IPO.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *