Ракетна атака. Росія вдарила по Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові

Внаслідок російської атаки вранці 8 січня відомо про влучання у Кривому Розі, Запоріжжі, Харкові та Хмельницькій області. Є влучання по цивільних обʼєктах.

Ключові факти

  • Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, близько 6:00 в Україні почала ширитися повітряна тривога. Росія запустила ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і винищувачів МіГ-31К. Небезпека тривала понад дві години. 
  • У Запоріжжі пролунало щонайменше пʼять вибухів, є влучання у житлових районах, щонайменше дві людини постраждали, повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко. РФ атакувала місто крилатими та балістичними ракетами з різних напрямків. Ракети влучили в житлові райони – на відкриті території та поруч із будинками. Станом на 08:00 відомо про двох постраждалих.
  • Близько 07:00 ворог завдав щонайменше чотири ракетні удари по Харкову, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Пошкоджено підприємство, навчальний заклад. Травмовано 53-річну жінку, стан легкий. Потерпілу госпіталізували.
  • Кілька вибухів пролунали в Дніпрі. Повітряні сили повідомляли про напрямок пуску ракет у напрямку міста. Наразі інформації про влучання та постраждалих немає.
  • Внаслідок ранішньої атаки в Хмельницькій області пролунало щонайменше шість вибухів. Перед цим ОВА повідомила про роботу ППО в області.
  • У Кривому Розі є влучання по одному з торговельних центрів – місцеві пабліки пишуть про серйозні пошкодження та пожежу. Частина міста без світла. Перед тим Повітряні сили закликали жителів міста бути в укритті через пуск «Кинджала» з одного з російських винищувачів.

Контекст

За останній тиждень Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів, повідомив президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Глава держави розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст.

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. У столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Росія вкотре атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку 2 січня силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

За розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *