Три світові аукціонні будинки претендують на реалізацію яхти Медведчука – АРМА

У четвер, 18 квітня, закінчився термін прийому документів для участі в конкурсному відборі юридичної особи, яка здійснюватиме реалізацію арештованої яхти Royal Romance Віктора Медведчука, повідомляє пресслужба АРМА. Згідно з повідомленням, претендентів троє.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Маємо трьох офіційних претендентів. Це відомі світові аукціонні будинки, які візьмуть участь у конкурсі», – повідомила голова АРМА Олена Дума.  
  • Безпосередньо конкурсний відбір відбудеться 23 квітня о 10:00 в будівлі офісу Нацагентства. Захід транслюватимуть у прямому ефірі. 

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

16 березня 2022 року Львівський суд заарештував яхту. Правоохоронці Хорватії у травні 2022 року заарештували Royal Romance. Арешт було накладено відповідно до санкцій ЄС, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із Кремлем.

У листопаді уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів, також впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. АРМА тоді заявило, що це дає змогу продати 92-метрову яхту, конфісковану у Віктора Медведчука.

У січні 2024 року Окружний суд м. Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні.

У лютому Кабмін погодив продаж Royal Romance, що належить сімʼї Медведчуків.

20 березня вперше в історії України та практиці АРМА було оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном – яхти Медведчука Royal Romance. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *