Тинний і Льовочкіна вже кілька років ділять спільний бізнес

Співвласники енергетичного холдингу «Гідроенергоінвест-Акванова» Ігор Тинний і колишня народна депутатка Юлія Льовочкіна вже кілька років ділять цей бізнес. Про це розповів Тинний в ефірі проєкту Forbes «Перший мільйон».

Ключові факти

  • «Партнерство з Юлією Льовочкіною ні на чому не тримається», – визнав Тинний.
  • За його словами, поділити енергохолдинг «Гідроенергоінвест-Акванова» з Льовочкіною не так просто через кредити.
  • Він відмовився розповісти деталі. «Поділ бізнесу можна буде комунікувати, коли цей процес завершиться», – пояснив він.
  • Тинний називає Льовочкіну однією зі своїх «пасивних партнерів», які не беруть участь в управлінні бізнесом. «Є люди, які вклали гроші і просто очікують на дивіденди», – сказав підприємець.
  • За словами Тинного, востаннє він спілкувався з Льовочкіною на початку повномасштабної війни. «Обмінялися питаннями «Як ти?», на тому все», – сказав він.

Контекст

Найбільший гравець на ринку приватної гідроенергетики – енергетичний холдинг «Гідроенергоінвест-Акванова» Ігоря Тинного та партнерів. Холдинг об’єднує 35 гідроелектростанцій загальною потужністю 45,2 МВт. Вони записані на кілька юросіб.

Ігор Тинний з Юлією Льовочкіною володіє компаніями ТОВ «Гідроенергоінвест», ТОВ «Енергія-1», ТОВ «Енергія Карпат», ТОВ «Ресурсекоенерго», за даними YouControl. Однією компанією, ТОВ «Гідроенергоресурс», Тинний володіє з Михайлом Рафаєвичем.

Компанії Тинного і партнерів займають близько третини ніші приватних ГЕС, які працюють за зеленим тарифом, йдеться у тексті Forbes Ukraine «Мільярди з води. Рекордне водопілля-2023 принесло гідроенергетиці додаткові доходи. Хто з підприємців вижав максимум».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *