Tesla співпрацюватиме з Baidu для виведення на ринок Китаю системи безпілотного водіння

Після візиту мільярдера Ілона Маска до Китаю компанія Tesla Inc. усунула дві ключові перешкоди на впровадження своєї системи допомоги водієві на найбільшому у світі автомобільному ринку, пише Bloomberg. За словами джерел, американський автовиробник співпрацюватиме з китайським технологічним гігантом Baidu Inc. для підтримки функції Full-Self Driving (FSD, автопілот). 

Ключові факти

  • Tesla також прийняла ключові вимоги щодо безпеки та конфіденційності даних, які допоможуть послабити деякі побоювання з приводу виведення FSD на ринок Китаю.
  • Акції Tesla зросли на 6,6% на передринкових торгах у США, а акції Baidu підскочили на 2,4% у Гонконгу.
  • Генеральний директор Tesla Ілон Маск у неділю здійснив неоголошений візит до Китаю, щоб отримати схвалення на програмне забезпечення для допомоги водію, яке могло б допомогти зупинити падіння доходів автовиробника. 
  • У неділю Маск зустрівся з премʼєр-міністром Лі Цяном. За даними FlightRadar24, його приватний літак вилетів із Пекіна у понеділок.
  • Два джерела повідомили Reuters, що Tesla досягла угоди з Baidu щодо використання картографічної ліцензії китайського технологічного гіганта для збору даних про дороги загального користування Китаю, що вони назвали ключовим кроком для впровадження FSD у країні.

Контекст

Удосконалені системи допомоги водієві стають все більш поширеними в Китаї, і багато місцевих гравців, включаючи Xpeng Inc. і Xiaomi Corp.. 

Схвалення FSD у Китаї стане серйозним стимулом для Tesla, яка вперше з 2020 переживає річне зниження квартальної виручки. Навіть після зниження цін компанія продала менше автомобілів у першому кварталі. Маск скорочує чисельність персоналу як мінімум на 10% і прагне прискорити випуск нових моделей, зокрема менш дорогих, які можуть бути готові до початку 2025 року, якщо не до кінця року.

Співпраця з Baidu дозволить Tesla скористатися навігаційними та картографічними послугами китайської компанії.

Хоча отримання зеленого світла для FSD у Китаї могло б допомогти Tesla відновити деякі втрачені позиції, її системи допомоги водієві вже виявилися проблемними у США. Головний регулятор автомобільної безпеки США щойно розпочав розслідування менш функціональної системи автопілота компанії, пославшись на 20 аварій, що сталися з грудня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *