Telegram почне ділитися рекламними доходами із власниками каналів

Наступного місяця власники каналів у Telegram зможуть розпочати отримувати фінансову винагороду, повідомив засновник месенджера Павло Дуров. За його словами, канали в Telegram генерують 1 трлн переглядів щомісяця.

29 лютого буває раз на 4 роки.💸 Тому ми даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом F29 тільки 28-29 лютого. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі лише 10% переглядів монетизуються за допомогою Telegram Ads – інструменту просування, розробленого з урахуванням конфіденційності.
  • У березні рекламна платформа Telegram офіційно відкриється для всіх рекламодавців майже у 100 нових країнах. Власники каналів у цих країнах почнуть отримувати 50% доходу, який Telegram отримує від показу реклами на цих каналах.
  • Для платежів та виведення коштів за рекламу Telegram буде використовувати виключно блокчейн TON. 

Контекст

За час великої війни третина українців звикли читати новини в Telegram. Топові канали мають понад 1 млн підписників і обганяють традиційні медіа. Хоч здебільшого канали анонімні, а якість новин інколи сумнівна, доходи власників найбільших сіток можуть доходити до $1 млн на місяць. Як працює цей бізнес – у матеріалі Forbes Ukraine.

Диджитал-агентство Netpeak із групи компаній Netpeak Group Артема Бородатюка 22 січня стало першим реселером Telegram Ads – офіційного сервісу для розміщення реклами у месенджері.

Telegram Ads з’явився у грудні 2021-го, проте, щоб скористатися ним, компанії, за умовами сервісу, мали вносити мінімальний аванс розміром €2 млн. Через це дрібним рекламодавцям доводилося купувати рекламу через реселерів або домовлятися з каналами напряму.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *