США та союзники оголосили нові пакети військової допомоги Україні

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму $200 млн, повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін під час 16-го засідання у форматі «Рамштайн». Велика Британія направить Україні новий пакет військової допомоги на суму понад £100 млн. Президент Володимир Зеленський закликав надати Україні додаткові засоби ППО.

Ключові факти

  • За словами Остіна, США підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно, щоб «Україна жила у свободі».
  • Він додав, що цієї зими задача контактної групи – допомогти Україні справлятися з викликами і розвивати можливості України у майбутніх небезпеках, забезпечити ППО та боєприпасами.
  • «Я дуже радий, що США оголосить наступний пакет безпекової допомоги для України обсягом у $200 млн, який включає боєприпаси AIM-9 і також абсолютно нові системи ППО, які будуть незабаром доставлені в Україну. Так само артилерію та ракети, боєприпаси ППО та протитанкову зброю, а також необхідне озброєння для боротьби з російськими дронами», – сказав він.
  • Таким чином, загальне зобовʼязання США складатиме $43 млрд з початку війни.
  • Глава Пентагону додав, що коаліція з близько 50 союзників уже надала Україні військової допомоги на більш ніж $33 млрд.
  • Британський міністр оборони Грант Шеппс оголосив про новий пакет військової підтримки України вартістю понад £100 млн. Пакет допоможе збройним силам у розмінуванні, обслуговуванні транспортних засобів і захисті критично важливої інфраструктури.
  • Пакет підтримки буде надано за рахунок коштів Міжнародного фонду України (IFU). На сьогодні через IFU зібрано £785 млн завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.
  • «ППО – це значна частина відповіді на питання, коли завершиться ця війна і чи справедливо вона закінчиться для України», – сказав президент Володимир Зеленський під час відкриття засідання.
  • За словами президента, ППО може забезпечити функціонування коридорів у Чорноморському та Дунайському регіонах. ППО гарантуватимуть, що російські літаки не зможуть досягти українських кордонів, і вирішать питання з російськими керованими бомбами.
  • «Нам потрібен крок вперед у нашій ППО. ППО для України стане перемогою життя і для Росії – поразкою, це стане провалом стратегії РФ, стратегії терору», – додав він.

Контекст

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

За минулу добу Росія завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільних будинках у населеному пункті Великий Бурлук Харківської області, повідомляє Генштаб ЗСУ. Також окупанти атакували південні регіони «шахедами», більшу частину з яких знищила ППО. 

На Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *