Справа Трампа на $454 млн. Штат Нью-Йорк може арештувати активи Trump Organization

У понеділок, 25 березня, настає крайній термін, коли Дональд Трамп може внести заставу за рішенням суду Нью-Йорка у справі про шахрайство на $454 млн, пише Reuters. 

Ключові факти

  • Трамп, який прагне повернути собі президентство цього року, має внести заставу, щоб запобігти конфіскації майна Trump Organization штатом Нью-Йорк.
  • Нерухомість Трампа на Манхеттені може опинитися в полі зору генпрокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс. Серед обʼєктів, які можуть бути заарештовані за рішенням суду, є поле для гольфу, маєток Seven Springs і знаменита Trump Tower.
  • Тиждень тому 30 компаній-поручителів відхилили запит Трампа про заставу. Цей випадок розвінчує міф про Трампа як процвітаючого бізнесмена, зазначає агентство.

Контекст

У лютому цього року суд у Нью-Йорку зобов’язав експрезидента США сплатити $454 млн штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство. В ухвалі суду йдеться, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Це рішення стало результатом розгляду цивільного позову проти Трампа, поданого у вересні 2022 року генпрокуроркою штату Нью-Йорк.

Раніше адвокати експрезидента подали до суду заяву, в якій закликали апеляційний суд штату відкласти виконання рішення, стверджуючи, що сума є надмірною. Захист Трампа попросив дозволити йому внести заставу в розмірі $100 млн, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Крім того, з фінансовими проблемами стикнулася президентська кампанія Трампа. Раніше джерела NYT повідомили, що експрезидент США 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у пошуках фінансування президентських перегонів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *