Spotify за рік виплатив $9 млрд роялті музикантам

Музичний стримінговий сервіс Spotify у 2023 році виплатив виконавцям $9 млрд роялті, пише The Associated Press з посиланням на звіт компанії.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними компанії, у 2023 році 1250 виконавців заробили понад $1 млн, 11 600 – понад $100 000, а 66 000 – понад $10 000. Ці цифри майже потроїлися з 2017 року.
  • Більше половини артистів із 66 000 походять з країн, де англійська не є основною мовою.
  • На інді-артистів припадає $4,5 млрд – половина всіх сплачених роялті, зазначив віцепрезидент Spotify Чарлі Геллман. 
  • «Є мільйони людей, які завантажували пісню принаймні один раз, але це не свідчить про те, чи є вони артистами, чи займаються цим більше як хобі», – каже Геллман.
  • За його словами, на Spotify побільшало виконавців, які принаймні виклали музику на цілий альбом і намагаються створити базу шанувальників. За його оцінками, на платформі є «близько 225 000 митців-початківців».

Контекст

У грудні минулого року Spotify оголосив, що скорочує 17% своєї робочої сили в усьому світі. Це була третя хвиля звільнень у компанії у 2023 році. Таким чином сервіс хоче скоротити витрати, щоб стати прибутковим.

У лютому Spotify повідомив, що скасує оплату за пісні, які мають менше 1000 трансляцій на рік. «Пісні, які генерують менше тисячі потоків на рік, принесуть копійки, кілька центів роялті», – пояснював Геллман. 

Це вже четвертий річний звіт Spotify про виплату роялті. Компанія почала публікувати їх у 2021-му у відповідь на критику за недостатню прозорість.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *