Житній ринок у Києві здається в оренду. Ціна – 2,5 млн грн

Департамент комунальної власності Києва виставив на орендний аукціон будівлю Житнього ринку. Стартова вартість оренди за місяць – 2,5 млн грн. Оголошення про проведення аукціону опублікувала Національна електронна біржа.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Термін дії договору 15 років. Орендар має право здавати майно в суборенду без зміни цільового призначення.
  • Орендар має провести власним коштом капітальний ремонт (реконструкцію) ринку. У цей період він зобов’язаний сплачувати орендну плату. 
  • Житній ринок загальною площею 11 186 кв. м розташований в центрі міста на Подолі на вул. Верхній Вал, 16.
  • Перший поверх ринку (площа – 5713 кв. м) має бути відведений під продаж сільськогосподарської продукції, товарів першої необхідності, ветеринарно-санітарну лабораторію, йдеться в оголошенні.
  • На другому поверсі (площа 750 кв. м) можна розмістити об’єкти торгівлі, ресторани, сервіси, як-от ательє, хімчистку, ремонтні майстерні.
  • Підвальні приміщення, а це 4723 кв. м, призначені для тимчасового зберігання товарів.

Контекст

Житній ринок – один із найстаріших ринків столиці. Нинішнє його приміщення було збудоване у 1980 році.

У 2021 місто вже намагалося здати частину площ ринку, який є комунальним майном, в оренду приватним власникам. Але за умови, що на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок.

У квітні 2022 року орендарем ринку стала компанія «Танджерін», пов’язана з Tarantino Family, повідомляв «Хмарочос». Цю компанію придбав підприємець Флоріан Болен. Він зобов’язався виконати капітальний ремонт ринку. В його планах було створити фуд-корт і пивний паб на другому поверсі будівлі. Однак Болен не лише не почав ремонт, але й не платив вчасно орендну плату.

У 2023 році ресторатор і шефкухар Євген Клопотенко виступав з ініціативою розроблення стратегії розвитку Житнього ринку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *