Спортивне видання «Чемпіон» знову стане частиною медіагрупи «Українська правда»

До медіагрупи «Українська правда» повернувся спортивний сайт «Чемпіон», пише ЕП. Найближчим часом відбудеться редизайн сайту, а також розширення редакційної команди.

29 лютого буває раз на 4 роки.💸 Тому ми даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом F29 тільки 28-29 лютого. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами виконавчого директора «Української правди» Андрія Боборикіна, медіагрупа давно обговорювала відновлення спортивного розділу.
  • «Для мене особисто важливо, що вдалося повернути саме «Чемпіон», бо це частина історії «Української правди» та українських медіа в інтернеті загалом», – зазначив він.
  • Боборикін повідомив, що скоро відбудеться редизайн сайту champion.com.ua, а також перенесення його на нову технічну інфраструктуру.
  • Головний редактор «Чемпіона» Андрій Твердохліб заявив, що видання розбудовуватиме команду, покращуватиме якість та оперативність спортивних новин.

Контекст

Сайт «Чемпіон» запустив засновник «Української правди» Георгій Гонгадзе у вересні 2000 року. Від самого початку усі матеріали на ньому розміщувалися виключно українською мовою, а журналісти працювали на висвітлення подій у спорті, приділяючи увагу насамперед таким його видам як футбол, бокс, теніс, біатлон, баскетбол та хокей.

У травні 2021 року компанія Dragon Capital Томаша Фіали придбала медіагрупу «Українська правда». Ціну угоди сторони не розкривали. За розрахунками експертів, яких опитав Forbes, вона могла становити від $1,4 до $2,5 млн. 

В купівлі УП Фіалою є комерційний сенс. Dragon Capital належить медіахолдинг NV, який складається з однойменних журналу, радіостанції та інтернет-порталу, а також компанії Treeum, що управляє сайтами Minfin.ua і finance.ua.

На початку вересня 2023 року медіагрупа «Українська правда» оголосила про інтеграцію видання «Європейська правда», у січні до медіагрупи увійшов інформаційний сайт Mezha.Media, який спеціалізується на технологіях та IT. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *