SkyUp отримав дозвіл на міжнародні маршрути до Канади

Українська авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат іноземного перевізника FAOC, що дозволяє працювати в Канаді. Про це йдеться у повідомленні на сайті авіаперевізника.

Ключові факти

  • Сертифікат FAOC дозволяє українській авіакомпанії надавати ACMI-послуги та виконувати чартерні рейси з інших країн до Канади.
  • Для виконання польотів за міжнародними маршрутами до Канади SkyUp отримав дозволи для девʼятьох літаків у своєму флоті. Це сім бортів Boeing 737-800, а також два борти Boeing 737-700. 
  • У межах сертифікації перевізник також отримав charter permit (дозвіл на виконання нерегулярних рейсів) і CBSA carrier code (код перевізника від Агентства прикордонних служб Канади). 
  • Тож авіакомпанія може виконувати чартерні рейси та надавати ACMI-послуги у повітряному просторі Канади. 

Контекст

SkyUp почав виконувати комерційні рейси за ACMI-контрактами з середини квітня 2022 року. У червні 2023-го, згідно зі звітом ACMI Contract Monitor від ch-aviation, перевізник увійшов до ТОП-15 постачальників ACMI-послуг і до переліку авіакомпаній з найбільшими ACMI-контрактами. 

25 вересня SkyUp отримав дозвіл на роботу на території США. Йдеться про сертифікат іноземного авіаперевізника FAR129. Для польотів у повітряному просторі США дозволи надано чотирьом літакам Boeing 737-800 у флоті авіакомпанії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *