Сервіс замовлення таксі Uklon зазнав DDoS-атаки

Сервіс замовлення таксі Uklon у неділю, 12 листопада, зафіксував дві хвилі DDoS-атак на свій додаток: перша о 8:00, друга о 10:00 – вона була потужніша і тривала близько трьох годин, повідомив Forbes співзасновник Uklon Віталій Дятленко.

Ключові факти

  • Uklon 12 листопада повідомив про DDoS-атаку на сервіс і активізацію проросійських «журналістів» і Telegram-каналів. 
  • Дятленко в коментарі Forbes сказав, що було дві хвилі DDoS-атак: перша о 8:00 в неділю, друга о 10:00 – вона була потужніша, тривала близько трьох годин.
  • За його словами, за час повномасштабної війни компанія стикались і з більш потужними атаками. Тому сервіс проактивно реагує на аномалії і готовий із цим працювати, додав співвласник компанії. 
  • «Атака не була локалізованою – більшість трафіку надійшло, як не дивно, зі США, Індонезії, Бразилії та Китаю. Ну а геозона «боліт» (РФ. – Forbes) у нас у принципі заблокована, то звідти і не атакують», – пояснив Дятленко.

Uklon відбив дві хвилі DDoS-атак. Forbes дізнався подробиці /Фото 1

Користувачі з російськими прапорцями ставлять низькі бали додатку та пишуть обвинувачення у Google Play

Контекст

У неділю Uklon повідомив, що функція – можливість подати скаргу на водія за «антиукраїнську позицію» – викликала атаку проросійських «журналістів» та Telegram-каналів.

«Починаючи з вечора пʼятниці і всі вихідні (за класикою чорного PR) фіксуємо активність проросійських «журналістів» та Telegram-каналів, які поширюють інформацію про функцію в нашому додатку – скаргу на водія за «антиукраїнську позицію», – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що скарга на «антиукраїнську позицію» існувала в додатку від початку повномасштабного вторгнення. Вона була націлена на виявлення ДРГ. Про неї неодноразово згадували у медіапросторі. Тому дивно, що проросійські ресурси одночасно побачили її лише зараз, зазначили в Uklon.

Uklon фіксував тенденцію, коли люди з російськими прапорцями ставлять додатку найнижчу оцінку та пишуть скарги, які не мають нічого спільного з українським сервісом.

У компанії припускають, що причиною загострення провокацій від російських ботів може бути надзвичайна активність компанії у волонтерстві та допомога ЗСУ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *